Lite bättre aktivitet på bloggen igen!

Hej på er alla!

Det var ett tag sen jag skrev på bloggen men det betyder inte att vårt utvecklingsarbete har stannat av. Vi fortsätter arbetet i våra nätverk för förstelärare, rektorer, fritids, förskoleklass och förskolan i oförminskad styrka. Vi har också lyckats få James Nottingham till Ånge den 19/8 vilket vi är väldigt glada för. Hans föreläsning kommer att handla om hur man utmanar eleverna i undervisningssituationen och hur man ger feedback till eleverna så att de lär sig mer.

När det gäller systematiskt kvalitetsarbete så utvecklas det arbetet också. Inom några dagar kommer vi att ha ett bedömningsunderlag för förskoleklass för att de som jobbar där ska kunna kvalitetsbedöma sin verksamhet mot de nationell målen.

Vi har också i dagarna kunna läsa resultaten från Skolinspektionens Skolenkäter för vårdnadshavare, personal och elever. Det är mycket glädjande siffror inom de allra flesta områden. Ett område som vi ser stora resultatskillnader jämfört med andra kommuner som också svarat på frågorna nu är t ex hur personalen upplever det pedagogiska ledarskapet hos sina rektorer. Det är väldigt glädjande eftersom vi lagt mycket fokus på detta

Avslutningsvis så är det fantastiskt roligt att se att vår bok rönt så stort intresse runt om i landet. Vi sålde slut på våra 1000 första böcker på två månader och just i skrivande stund har vi sålt ca 1300 böcker runt om i landet!

Trevlig helg!

//Lars

Om Lars Thorin

Jag jobbar som skolchef i Strömsunds kommun Jämtlands län
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s